Nieuws

Volle drankkaart Hippe Happen is geld waard!

 

actie beleef en hippe happen

Hippe Happen Festival en winkels van het centrum slaan handen ineen

Een volle drankkaart van het Hippe Happen Festival is dit jaar geld waard. Met een volle drankkaart kun je in het centrum van Rosmalen allerlei leuke kortingen krijgen. De actie is een samenwerking tussen het Hippe Happen Festival en Beleef Rosmalen (de organisatie die de winkeliers in Rosmalen vertegenwoordigd). 

Paul Hazenberg, grondlegger van het Hippe Happen Festival legt uit: “Dit jaar wisten wij dat we vlak na de opening zaten van het nieuwe winkelgedeelte van ons mooie dorp. Wij vonden dat als organisatie een goede reden en een uitdaging om een samenwerking met de winkeliers te gaan zoeken. Het moest natuurlijk wél een ludieke actie zijn, want dat past bij ons.” 

Flinke kortingen

Met een volle drankkaart kun je van verschillende acties in verschillende winkels profiteren. Zo zijn er bij besteding kortingen van 10%, 15%, 20% en zelfs 25%. Ook presentjes zoals een USB-stick en bakje salade worden cadeau gedaan. Bovendien maak je kans op verschillende waardebonnen en een make-over. “Een mooie gelegenheid om eens te komen kijken wat Rosmalen allemaal te bieden heeft”, vindt John Sars, voorzitter van Beleef Rosmalen. “Een bezoek aan Rosmalen is meer dan de moeite waard. Want naast het nieuwe gedeelte dat pas is geopend, zijn er veel winkels die er al jaren zitten.”

Gooi dus je volle drankkaart van het Hippe Happen Festival niet weg! 

Flinke kortingen

Aanmeldingen KOM-Festival Rosmalen

 

Aanmeldingen 41ste KOM - Festival Rosmalen voor het vernieuwde winkelcentrum

Zondag 9 september organiseert de Ondernemersverenging KOM Rosmalen i.s.m. CMR het 41e KOM-Festival.
Deze dag zal weer bol staan van vele activiteiten. Dit jaar extra, omdat enkele dagen voor het weekend de feestelijke opening is van het nieuwe winkelgebied Rosmalen Centrum. Behalve de gevestigde winkels zullen ook vele verenigingen, bedrijven, hobbyisten en charitatieve instellingen hieraan deelnemen. Verder zijn er ook diverse podia met muziek en vele kinderactiviteiten.

Men kan zich nu aanmeldingen als u een compleet opgezet kraam wilt huren of eventueel zich anders wil presenteren. De organisatie heeft dit jaar gekozen voor thema “Ibiza Stijl”. De deelnemers kunnen dit ook uiten in hun presentatie. Deze sfeer zal op diverse plaatsen in het parcours worden gecreëerd met verschillende middelen en aankleding.

De gevestigde ondernemers in de Rosmalen Centrum hebben allen hun winkels open van 11.00 tot 17.00 u. De horeca heeft zijn terrassen uit staan bij de diverse podia. Het is jaarlijks een geweldig gezellig feest voor iedereen met min.125 deelnemers en is gratis toegankelijk. Parkeren is ook gratis op de diverse parkeer terreinen.

Voor nog meer informatie kunt u kijken op: www.beleefrosmalen.nl. Deze site zal de komende periode worden aangevuld met actuele informatie.

Aanmeldingen via e-mail: kom@beleefrosmalen.nl of inschrijving formulier af te halen bij Ronald Moonen Modeschoenen, Dorpsstraat 33 te Rosmalen

ZWEM ABC

 

Redding Brigade Rosmalen start in september 2018 met zwemlessen voor het ZWEM ABC

Wij Nederlanders zijn over het algemeen dol op water, en dat is niet zo gek gezien Nederland veel water heeft. Des te meer is het van groot belang dat kinderen in een vroeg stadium al goed leren zwemmen. Bij Redding Brigade Rosmalen (RBR) staat dit centraal en gaan wij dan ook voor kwaliteit. Bij de RBR leren wij kinderen al vanaf 4,5 jaar zwemmen waarbij het A diploma al kan worden behaald in circa 60 klokuren.

De eerste 10 klokuren wordt besteed aan het watervrij maken en basisbeginselen van het zwemmen. Deze fase wordt afgesloten met het RBR snuffel diploma. De eerste periode duren de lessen 30 minuten, het is gebleken dat de concentratie na 30 minuten sterk afzwakt en langere lessen dus minder effectief blijken. De zwemlessen worden verlengd tot een klokuur (60 minuten) als de kinderen hieraan toe zijn. Ongeveer een half jaar na het behalen van het snuffel diploma zwemmen de kinderen een klokuur (60 minuten).

Ouders of verzorgers worden door de RBR meegenomen in de zwemontwikkeling van de kinderen, het laagdrempelige contact tussen ouders en opleider staat hierbij centraal. De RBR is een kleine vereniging en het zijn dan ook vertrouwde gezichten voor de kinderen, ouders of verzorgers. Kinderen zwemmen in groepsverband, ook hier is de persoonlijke benadering van toepassing. Tevens kan er extra aandacht gegeven worden aan kinderen die niet zo goed kunnen meekomen. Deze aanpak resulteert in een zeer hoog slagingspercentage en groot plezier bij de kinderen.

Door het afnemen van een 2e tussentijdse toets, het “kikker certificaat” blijven de kinderen gemotiveerd en wordt een betere doorstroming bevorderd. Het A diploma, kan worden behaald in circa 60 klokuren zwemmen.

Nadat het A diploma is behaald is de stap voor het halen van de B en eventueel C diploma nog maar een kleine stap. Vaak binnen enkele maanden worden ook deze diploma’s behaald. Hierbij kan de ouder of verzorger er van uitgaan dat het kind niet alleen goed kan zwemmen maar ook de kracht heeft om te kunnen zwemmen voor twee. Het basisbeginsel van een reddingbrigade. Daarmee zijn deze kinderen goed voorbereid om door te stromen naar vervolgopleidingen in het reddingbrigadeland.

De zwemlessen worden gegeven in het zwembad Kwekkelstijn te Rosmalen op zaterdag tussen 11:00 uur en 15:00 uur.
De minimum leeftijd om te kunnen starten met het zwem ABC is 4,5 jaar. Onze groepen bestaan uit ongeveer 10 kinderen, met 1 vaste gediplomeerde instructeur en een assistent-instructeur. Daarnaast zijn we een gezellige vereniging met vertrouwde gezichten, wat zorgt voor groot plezier bij de kinderen.

Meer informatie over of opgeven voor de cursus zwem ABC en/of zwemmend redden vindt u op onze website www.rbrosmalen.nl of via de e-mail: secretaris@rbrosmalen.nl.

Enthousiaste sporters gezocht

 

Sportief HEVO Rosmalen zoekt senioren, die zich jong genoeg voelen om lekker te bewegen.
Na een gezamenlijke warming-up gaat de ene groep volleyballen, de andere groep gaat in een andere zaal bewegen soms ook op muziek.

Na de inspanning drinken we met z'n allen koffie of thee.
Het seizoen sluiten we af met een gezellige, aktieve dag in Het Dierenbos (Vinkeloord).
Kom eens vrijblijvend meedoen op woensdag van 13.30 uur tot 14.30 uur in sportzaal De Hazelaar.
Informatie en aanmelden bij Marijke Kenter, telefoon: 073-5216764,

E-mail: kenter1tuin@hetnet.nl
Sportief HEVO Rosmalen

Danstalent gezocht voor Zandhazendurp

 

De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval heeft twee dansgardes die tijdens het carnavalsseizoen de sterren van de hemel dansen.

Voor het komende seizoen komen er enkele plaatsen vrij
Is uw dochter tussen de 6 en 12 jaar oud en staat ze altijd te dansen en te springen ? Vind ze het leuk om op te treden en is ze met carnaval niet op vakantie ? Dan zijn wij op zoek naar haar......... Binnenkort zullen de audities weer plaats gaan vinden. De wekelijkse trainingen vinden plaats op de dinsdagavond. Ook zijn wij op zoek naar meisjes van 5 jaar oud voor ons opleidingsgroepje, hiervoor hoeft geen auditie gedaan te worden.

Aanmelden kan tot 31 maart via dansgarde@zandhazendurp.nl
U kunt de dansmariekes volgen en indrukken opdoen van wat ze zoal beleven op www.zandhazendurp.nl

Only for Men Rosmalen is heropend

 

De winkel is twee keer zo groot geworden én heeft een nieuwe uitstraling!

Vorige week, woensdag 14 maart, was het zo ver: de grand re-opening van Only for Men in Rosmalen. De winkel is flink onder handen genomen en in een nieuw jasje gestoken. En dit moest natuurlijk groots gevierd worden.

Only for Men Rosmalen heeft een compleet nieuwe uitstraling gekregen. De winkel is, met maar liefst 1.000m² aan mannenmode, twee keer zo groot geworden. Zo zijn er diverse shop-in-shop en nóg meer modemerken toegevoegd.

Grand re-opening
De grand re-opening is groots gevierd. Samen met Hans Kraay jr. en het team, kon iedereen genieten van de heropening van de vernieuwde winkel. Binnen kon men zich laten verbazen door het enorme assortiment onder het genot van goede muziek, heerlijke lokale hapjes en lekkere drankjes. Bekijk hieronder een impressie van deze mooie dag!

Gemak en service spelen een hoofdrol
In de vernieuwde winkel in Rosmalen is het totaalconcept voor de moderne man duidelijk zichtbaar. Naast het grote aanbod van de mooiste mannenmodemerken bestaat het aanbod uit meer, véél meer. Zo is er een Fashion Café en een atelier toegevoegd aan het assortiment, zodat men kan genieten van een goede kop koffie wanneer hun kleding desgewenst direct vermaakt wordt in het atelier.

Only for Men streeft ernaar de meest spraakmakende winkelketen van Nederland te zijn. Gemak en service spelen een hoofdrol, zoals een team van gespecialiseerde modeadviseurs, ruime en gratis parkeergelegenheid bij de winkel, spectaculaire events, een sterke prijs- en kwaliteitsverhouding én mannelijke openingstijden. De mannenmodewinkel is open wanneer de man kan, met vier koopavonden per week en iedere zondag open!

Heropening Windkracht 5 door wethouder Paul Kagie

 

Wethouder Paul Kagie heeft zondag 10 december 2017 de heropening verricht van het multicultureel wijkcentrum Windkracht 5 in de wijk de Groote Wielen te Rosmalen. Er is nog steeds een grote vraag vanuit de bewoners in de wijk om WK5 voor een groter publiek op vaste uren open te hebben.

Vaak wil men eigenlijk alleen een sociaal een gezellig samenzijn hebben in de vorm van een drankje en een hapje. De ideeën en uitvoering daarvoor zijn wat beter uitgewerkt door o.a. vaste persomen aan te stellen. Er is ook mogelijkheid om in de dag uren sportactiviteiten te ondernemen zoals boksen voor vrouwen, kickboksen voor kinderen tot 12 jaar. Overigens kunnen volwassenen zich hiervoor opgeven als men behoefte heeft aan dit soort sportbeoefening. Er is een mogelijkheid om aan verschillende dansstijlen mee te doen zoals salsa, zumba, bachata en kizomba. Maar ook bijv. zwangerschapsgym en babymassage is al mogelijk. Er is ook een naaiclubje waar men zeer artistiek omgaat met naald en garen. Gewoon binnen lopen en een boek lezen of een spel gaan doen is mogelijk. Dankzij een wifi ringleiding kan men op de laptop aan de slag. Er zijn diverse ruimtes die men kan huren voor o.a. vergaderingen en bijeenkomsten. Men kent ook het Buurteam waar men voor allerlei vragen terecht kan op het gebied van relaties, financiën, opvoeding en gezondheid.

Als men een activiteit wil organiseren of werk maken van een hobby of passie, achter de bar staan, het delen van kennis. Het wijkcentrum Windkracht 5 is er voor en door de wijk. Met de hulp en enthousiasme van de bewoners heeft het recht om te bestaan.

Men kan meer informatie vinden op
www.windkracht5wijkcentrum.nl of direct al contact opnemen via info@windkracht5wijkcentrum.nl.

Heropening Windkracht 5 door wethouder Paul Kagie

Tekst en foto's: Rob Hoogeboom