Nieuws

Hannus dun Heiboer trofee voor Paul Hazenberg

 

Paul Hazenberg mag op zaterdag 10 februari de Hannus dun Heiboer trofee uit handen van Prins Josephus d’n Urste in ontvangst nemen. Hij krijgt deze prijs voor zijn grote inzet voor het Zandhazendurps carnaval en diverse andere evenementen. Op initiatief van ex-Prins Hannus d’n Urste werd tijdens de carnaval in 1991 voor de eerste keer de Hannus dun Heiboer trofee uitgereikt. Een jaarlijks terugkerende prijs die wordt toegekend aan een persoon (of vereniging) die veel vrijwilligerswerk doet voor Rosmalen in het algemeen met carnaval in het bijzonder. Dit jaar is de eer aan Paul Hazenberg.

Pauls carrière in het Zandhazendurpse carnaval begon in 1992, toen hij samen met zijn zus Adrienne de jeugdraad van XI ging begeleiden. Enkele jaren later, in 1998,stapte Paul ook in de Raad van XI, waar hij 18 jaar lid van is geweest. Paul was de initiatiefnemer van vele Zandhazendurpse ‘dingen’. Met zijn goede ideeën zijn diverse nieuwe initiatieven geïntroduceerd. Vele commissies heeft hij doorlopen en vele evenementen mede georganiseerd.
Hij was de ceremoniemeester van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval. En ook de taak van voorzitter heeft hij met grote inzet enkele jaren vervuld. Na 23 jaar legde Paul zijn taken bij de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval neer en ging verder……………

Carnavalstop 55
De carnavalstop 55 werd geboren en is dit jaar voor de derde keer op maandag 12 februari vanaf 18.55 uur te horen in eetcafé De Likkepot. Nieuw dit jaar tijdens de Carnavaltop 55 is de plaat en mijn verhaal. Welke beleving heeft u op welke plaat? Laat het de organisatie weten en vertel uw verhaal op deze avond. www.facebook.com/carnavalsTOP55.”

Nieuwe initiatieven
Het Hippe Happen Festival, Kwisutbeter,De stormbaan op het Gildeplein en nu ook de triathlon. Allemaal evenementen die niets met het carnaval te maken hebben, maar waar Paul wel een grote steen in bij draagt. De Hannus dun Heiboer trofee zal tijdens de intocht van Prins Josephus d’n Urste op zaterdag 10 februari aan Paul worden uitgereikt op De Driesprong.

Hannus dun Heiboer trofee voor Paul Hazenberg

Kaartverkoop Zandhazenpronkzitting

 

Leuke acts, leuke artiesten, leuk avondje uit
Kaartverkoop Zandhazenpronkzitting start op 13 januari

Het nieuwe concept van de Zandhazenpronkzitting is vorig jaar goed aangeslagen.
De tweede editie zal plaats gaan vinden op zaterdag 27 januari in de theaterzaal van De Kentering aan de Dorpsstraat.

Programma
Heeft u ook al zo’n zin in carnaval? Dan kunt u vast in de stemming komen tijdens de Zandhazenpronkzitting. Een ouderwets gezellige carnavalsavond in een nieuw jasje. De organisatie heeft gekozen voor optredens van De Dorini’s, Frank Hoek en een mysterie guest. Uw gastheer deze avond is Prins Josephus d’n Urste met zijn Raad van XI en dansmariekes.

Daarnaast zullen diverse clubkes hun steentje bijdrage aan het programma. Zij brengen hele leuke acts ten tonele. De Zandhazendurpse clubkes zijn heel creatief, al jaren vermaken zij het publiek op een ludieke manier. De muziek wordt verzorgd door een speciaal samengestelde zittingsband onder leiding van Niki Wetser. Deze band bestaat uitmuzikanten van diverse clubkes. Een unieke samenwerking dus. De presentatie is zoals voorgaande jaren weer in handen van Dick van der Maat. Met dit goed gevulde programma belooft het een mooie avond te gaan worden.

Kledingadvies
De organisatie verplicht u tot niets, maar zou het wel fijn vinden als u chique carnavalesk gekleed naar de zitting komt.

Kaartverkoop
De kaartverkoop start op 13 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval in de Kentering tussen 15.00 en 17.30 uur. Kaarten a € 15,00 zijn daarna verkrijgbaar bij De Kentering, Profile van Hassel en Ruitersport Wilma van Creij allen gevestigd in de Dorpsstraat en bij De Fiets aan de Graafsebaan in de Maliskamp. Bij de intree prijs zit een leuke herinnering inbegrepen. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur.

Inschrijving optocht Zandhazendurp geopend

 

Optocht trekt op 11 februari weer door de straten
Inschrijving optocht Zandhazendurp geopend

Op zondag 11 februari als de carnaval in Zandhazendurp alweer een dag oud is trekt de carnavalsoptocht vanaf 14.11 uur door de straten. De mogelijkheid om in te schrijven is inmiddels geopend via www.zandhazendurp.nl

De route is ongewijzigd en de mogelijkheid om in te schrijven vernieuwd. Om 14.11 uur start de optocht vanaf de Roshoeve op Bruggen om via de Schoolstraat en de Dorpsstraat te ontbinden op het Gildeplein. De organisatie hoopt op veel publiek langs de weg.

Of loopt u liever zelf mee? Dat kan en daarvoor kunt u nu al inschrijven.
Ga naar www.zandhazendurp.nl en klik de inschrijfmogelijkheid aan. Beslist u op de dag zelf nog om mee te lopen dan kunt u daarvoor tot 14.00 uur terecht in manege De Roshoeve op Bruggen.

Only for Men Rosmalen wordt verbouwd

 

Om de winkelbeleving nóg unieker te maken.

Bij Only for Men draait alles om een unieke winkelbeleving en daarom wordt Only for Men Rosmalen in een nieuw jasje gestoken. En bij een verbouwing hoort natuurlijk ook een uitverkoop! Deze verbouwingsuitverkoop start woensdag 10 januari om 10.00 uur.

Only for Men Rosmalen krijgt een nieuwe uitstraling. De winkel wordt twee keer zo groot en er worden diverse shop-in-shops, een Fashion Café en een atelier toegevoegd aan het assortiment. Ook worden er nóg meer modemerken toegevoegd en blijft de ruimere parkeergelegenheid voor de deur behouden.

Verbouwingsuitverkoop
Voordat de vernieuwde winkel geopend wordt, start Only for Men Rosmalen met een verbouwingsuitverkoop waarbij je profiteert van vele scherpe deals! Let op: deze uitverkoop is op een tijdelijke locatie. Je kunt voor de uitverkoop terecht op de Dorpsstraat 38 en 40 in Rosmalen in de voormalige panden van Annies Speelgoedparadijs en ABN Amro.

De huidige winkel is vanaf 8 januari 2018 gesloten. Vanaf 10 januari kun je terecht bij de verbouwingsuitverkoop. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuw kostuum? Dan is het zeker de moeite waard om langs te komen! Er zijn 1.000 kostuums op voorraad en je kunt deze al vanaf €50,- shoppen. Daarnaast shop je vier overhemden voor €99,95 en pantalons en schoenen met 70% korting. Maar uiteraard zijn er nog veel meer scherpe deals te vinden.

Opening vernieuwde winkel
De grand re-opening van Rosmalen aan de Raadhuisstraat is op 14 maart 2018. In de vernieuwde winkel blijven de mannelijke openingstijden behouden en word je weer verwelkomd door de gespecialiseerde modeadviseurs die je graag de nieuwe winkel laten zien!

Kaartverkoop kinderfeesten

 

Kaartverkoop kinderfeesten vanaf 10 januari
Ook voor de kinderen in Zandhazendurp is het feest

De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval verzorgt op zaterdag 3 februari de jaarlijkse kinderfeesten. Dit evenement voor de kinderen uit Rosmalen die op het basisonderwijs zitten vind plaats in de theaterzaal van De Kentering aan de Dorpsstraat.

Ieder jaar is het weer een dolle boel in De Kentering wanneer de kinderfeesten plaats vinden. In mooie carnavalskleding gestoken hebben de kinderen die op het basisonderwijs zitten de middag van hun leven. Ieder jaar weer wordt er gezocht naar een geschikte act om de kinderen te vermaken. Dit jaar is het de eer aan de Telekids Discoshow om voor het nodige vertier te zorgen. In deze all-in show laat de Telekids kinder –DJ de kinderen dansen, zingen en springen op de aller-leukste muziek. Er zijn Telekids-spelletjes waarbij er originele Telekids-goodies te winnen zijn. Naast de DJ zijn er ook twee Telekids-promotiemeiden die meedansen en foto’s maken van de kinderen. De foto’s kunnen de kinderen na de show downloaden via telekids.nl

Aanvang programma
De zaal gaat open om 13.30 uur en een half uur later begint het programma. De kinderen kunnen volop deel nemen aan spelletjes, ze krijgen een presentje en er is ranja en een versnapering. Daarnaast wordt er een prijs uitgeloot voor de leukst verklede jongen en het leukst verklede meisje. De dansmariekes en de Jeugdraad van XI treden op en daarnaast de Telekids discoshow.

Kaartverkoop
De kaarten zijn vanaf woensdag 10 januari tegen contante betaling verkrijgbaar bij Profile van Hassel in de Dorpsstraat. De entree bedraagt € 6,00 per kind. Ouders die willen blijven tijdens het evenement hoeven geen entree te betalen. www.zandhazendurp.nl.

Heropening Windkracht 5 door wethouder Paul Kagie

 

Wethouder Paul Kagie heeft zondag 10 december 2017 de heropening verricht van het multicultureel wijkcentrum Windkracht 5 in de wijk de Groote Wielen te Rosmalen. Er is nog steeds een grote vraag vanuit de bewoners in de wijk om WK5 voor een groter publiek op vaste uren open te hebben.

Vaak wil men eigenlijk alleen een sociaal een gezellig samenzijn hebben in de vorm van een drankje en een hapje. De ideeën en uitvoering daarvoor zijn wat beter uitgewerkt door o.a. vaste persomen aan te stellen. Er is ook mogelijkheid om in de dag uren sportactiviteiten te ondernemen zoals boksen voor vrouwen, kickboksen voor kinderen tot 12 jaar. Overigens kunnen volwassenen zich hiervoor opgeven als men behoefte heeft aan dit soort sportbeoefening. Er is een mogelijkheid om aan verschillende dansstijlen mee te doen zoals salsa, zumba, bachata en kizomba. Maar ook bijv. zwangerschapsgym en babymassage is al mogelijk. Er is ook een naaiclubje waar men zeer artistiek omgaat met naald en garen. Gewoon binnen lopen en een boek lezen of een spel gaan doen is mogelijk. Dankzij een wifi ringleiding kan men op de laptop aan de slag. Er zijn diverse ruimtes die men kan huren voor o.a. vergaderingen en bijeenkomsten. Men kent ook het Buurteam waar men voor allerlei vragen terecht kan op het gebied van relaties, financiën, opvoeding en gezondheid.

Als men een activiteit wil organiseren of werk maken van een hobby of passie, achter de bar staan, het delen van kennis. Het wijkcentrum Windkracht 5 is er voor en door de wijk. Met de hulp en enthousiasme van de bewoners heeft het recht om te bestaan.

Men kan meer informatie vinden op
www.windkracht5wijkcentrum.nl of direct al contact opnemen via info@windkracht5wijkcentrum.nl.

Heropening Windkracht 5 door wethouder Paul Kagie

Tekst en foto's: Rob Hoogeboom

Nieuwe carnavalsseizoen geopend in Zandhazendurp Rosmalen

 

Nieuwe carnavalsseizoen geopend in Zandhazendurp Rosmalen
Prins Josephus d’n Urste op herhaling met nieuwe adjudant

Sjef van Creij zal voor de derde keer de scepter over Zandhazendurp zwaaien als Prins Josephus d’n Urste. Dit keer met adjudant Leon van Buul aan zijn rechterzijde. Beide heren werden het druk bezochte 11-11 bal in Cafè-zaal D’n Beer geïnstalleerd door Patrick van Pinxsteren, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval. Voor het jaarlijkse thema is dit seizoen gekozen voor: Hè oog vur mekaar.

Prins Josephus d’n Urste
Sjef van Creij is geen onbekende in Zandhazendurp. De afgelopen twee jaren zwaaide hij ook al de scepter over zijn Zandhazenrijk. Toen met adjudant Helga van den Akker aan zijn zijde. Dit jaar is de eer aan Leon van Buul om Sjef bij te staan. Sjef die actief is in de politiek is met zijn partij Gewoon GeDREVEN de eerste die zich heeft aangemeld voor de verkiezingen in maart 2018. Hij komt uit een echte Rosmalense familie en heeft het carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn hele gezin viert carnaval. Dochter Minka zal dit jaar als begeleidster bij de dansmariekes aan de slag gaan. Josephus kijkt uit naar de sleuteloverdracht op de carnavalszaterdag en is benieuwd hoe burgemeester Jack Mikkers hiermee om zal gaan. Ook het bezoek dat de commissaris van de Koning Wim van de Donk tijdens de intocht aan Zandhazendurp zal brengen is als spannend te omschrijven. Daarnaast maakt hij zich zorgen om zijn residentie De Kentering. Zullen we daar met carnaval weer terecht kunnen? Josephus: “Zandhazendurp klimt momenteel uit een dipje omhoog en het zou zonde zijn als we niet in De Kentering als residentie terecht kunnen.”

Adjudant Leon
Adjudant Leon van Buul kent het klappen van de carnavalszweep als geen ander. Hij was enkele jaren geleden zelf nog prins van Terperdurp (Engelen. Hij is nauw verbonden met, en werkzaam voor de FEN (Federatie Europese Narren ). Leon woont samen met zijn vrouw Charlotte waarmee hij in december 45 jaar getrouwd is op de Trappistenborch. Hij heeft 3 dochters, 3 kleinzonen en 1 kleindochter, een gezegend man dus ! Hij is in de diverse functies al 48 jaar actief in het georganiseerd carnaval.

Leon is door Sjef van Creij benaderd voor de functie als adjudant en heeft er zin in. Hij is er klaar voor om oude bekenden en andere Zandhazen tijdens het carnavalsfeest tegen te komen en met hun het feest der feesten te vieren. Leon: “As GE oog het voor elkaar is het zelden uit het oog, uit het hart.”

Prins Josephus en zijn gevolg zijn te volgen via www.zandhazendurp.nl en www.facebook.com/zandhazendurp 

Nieuwe hoogheid in Zandhazendurp

Jeugdprins Jens d’n Urste

 

Strijd is gestreden en de jeugdraad van XI geïnstalleerd
Jeugdprins Jens d’n Urste verovert Zandhazendurp

ZANDHAZENDURP – Jens van der Doelen (11) gaat carnaval vieren als Jeugdprins Jens d’n Urste van Zandhazendurp. Met naast hem aan zijn rechterzijde Adjudant Merle van Helvoort (11 ) en Ceremoniemeester Sanne Zwijgers (11). Samen met de op 12 november geïnstalleerde Jeugdraad van XI gaan ze er een mooi feestje van maken.

Ze waren er allemaal klaar voor, de 28 dansmariekes van de Kweekvijver, de Mini Garde en de Grote Garde. Als vroeg stonden ze klaar bij Danscentrum Rosmalen op Coudewater om op de foto te mogen. Nieuw carnavalsseizoen, nieuwe leden, nieuwe foto’s. En dat allemaal terwijl de kandidaten voor de jeugdraadsverkiezing al zenuwachtig rond liepen en toekeken. Zij zouden zichzelf gaan presenteren aan het toegestroomde publiek. Voor een bomvolle zaal brachten zij hun buut, dansje of presentatie. Daarna maakte de jury de 3 eindkandidaten bekend en na een vervolgopdracht was de strijd snel gestreden.

Jeugdprins Jens d’n Urste
Jens van der Doelen is 11 jaar en zit op Basisschool De Sprong in groep 7. Voetbal en OJC zijn zijn lust en leven en zijn buut ging daar dan ook over. Het carnavalsfeest is Jens met de paplepel ingegoten, zijn ouders zijn actief bij CC De Kepkes. Het enthousiasme van Jens heeft hem besloten om mee te doen aan de jeugdraadsverkiezing, en met succes !

Adjudant Merle van Helvoort
Ook adjudant Merle van Helvoort is 11 jaar oud. Zij zit op Basisschool de Masten in groep 8. Merle is dol op korfbal en haar hond Noortje. Ook Merle is geen vreemde in Zandhazendurp. Met de Mallehaozen uit de Maliskamp deed ze al drie keer in de grote optocht van Zandhazendurp mee.

Ceremoniemeester Sanne Zwijgers
Ceremoniemeester Sanne zit op Basisschool De Borch en ook zij is 11 jaar oud. Sanne is de creatieve duizendpoot van dit gezelschap. Sanne knutselt, tekent, ontwerpt en naait graag. En ook behoort klassiek ballet tot haar hobby’s. Sanne is een echt feestbeest, ze heeft er ontzettend veel zin in.

In de Jeugdraad van XI hebben verder plaats genomen: Roel Kitslaar, Connor en Megan Claassen, Tygo Hanegraaf, Mila Spijker, Iris Fiers en Evie van Heertum.

Het jeugdblok van Zandhazendurp is te volgen via www.zandhazendurp.nl  en www.facebook.com/jeugdblok-zandhazendurp

Jeugdprins Jens d’n Urste verovert Zandhazendurp 

Aanmelden Kerstmarkt Rosmalen

 

Zondag 17 december sfeervolle KERSTMARKT en extra KOOPZONDAG in het centrum van ROSMALEN.
Winkels open van 12.00 - 17.00 uur.

KERSTMARKT

Elk jaar organiseren de winkeliers in het centrum van Rosmalen de kerstmarkt. Ook dit jaar pakken zij weer groots uit. Op zondag 17 december zijn zowel het plein op de Driesprong, alsmede de gehele Dorpsstraat bezet met wel meer dan 90 kerstkraampjes. Van 12.00 tot 17.00 is iedereen van harte welkom om van de sfeer te genieten.

Op het plein zal een podium staan waar verschillende koren prachtige kerstliederen zullen zingen. Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht, naast verschillende activiteiten zullen er ook enkele kinderattracties aanwezig zijn, waarop zij lekker kunnen spelen.

KRAAM HUREN

Belangstelling om een kraam te huren op de Kerstmarkt in Rosmalen?
Mail voor meer informatie en/of aanmelden naar: kom@beleefrosmalen.nl

Of loop even binnen bij:
Moonen Modeschoenen
Dorpsstraat 33
5241 EA Rosmalen
Tel: 073 – 52 123 74

Facebook: www.facebook.com/events/520455381668320/

Repair Café HEVO wil starten

 

Het koffiezetapparaat doet het niet meer, je stofzuiger maakt een raar geluid, je haarföhn produceert een schroeilucht, het kinderfietsje heeft een opknapbeurt nodig. Dingen die we allemaal meemaken. Laten repareren is vaak te duur in verhouding tot de kostprijs. Weggooien dan maar? Mooi niet!

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, staan vaak aan de kant terwijl we hun ervaring zo mooi zouden kunnen benutten om te leren hoe het moet en alles weer te laten werken.
En dan biedt het Repair Café een antwoord: samen met een handige techneut kijken naar wat er mis is en het repareren. Daar worden we allemaal wijzer van.

Wim Hendriks heeft binnen HEVO het initiatief genomen om vanaf januari te starten met het Repair Café HEVO. Hij zal zelf zijn kennis en vaardigheden inzetten maar heeft graag nog een aantal “collega’s” die bijvoorbeeld een halve dag per maand mee willen werken.

Ben jij zo’n handige techneut en wil je, als vrijwilliger, jouw kennis delen en inzetten? Neem contact op met Wim, telefoon 06-43082539 of via de mail hevorepaircafe@gmail.com.

 

HEMA Rosmalen krijgt internationale winkelconcept

HEMA gaat het filiaal aan de Hoogstraat 62-62a in Rosmalen ombouwen naar voorbeeld van haar internationale winkels. Het internationale winkelconcept dat HEMA ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen is zo’n succes dat het nu ook in Nederland, België en Luxemburg wordt uitgerold. Het belangrijkste verschil is dat de winkels in het buitenland overzichtelijker zijn en zijn ingedeeld in werelden. De winkel in Rosmalen is verbouwd. Op vrijdag 3 november worden inwoners van Rosmalen welkom geheten in de geheel vernieuwde winkel tijdens de feestelijke officiële opening.

Na de verbouwing wordt het voor klanten veel eenvoudiger om artikelen te vinden en met elkaar te combineren. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar. Al jaren krijgt HEMA veel positieve reacties van zowel haar buitenlandse als Nederlandse klanten die tijdens hun vakantie in Frankrijk, Spanje of het Verenigd Koninkrijk een HEMA hebben bezocht. Het is vooral de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling van de winkels die bij klanten in het oog springt. De indeling in werelden maakt in één keer duidelijk waar klanten moeten zijn. Vanaf volgend jaar zullen alle kleine winkels van HEMA naar verwachting zijn omgebouwd.

Tico Schneider, directeur HEMA Nederland: “In de afgelopen maanden is het internationale winkelconcept uitgebreid getest onder klanten in Nederland en België. HEMA ontving tijdens de testperiode veel positieve reacties van zowel klanten als haar medewerkers. Het uitrollen van het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van HEMA die bestaat uit het verbeteren van de prestaties in Nederland, België en Luxemburg, internationale uitbreiding en groei van e-commerce.”

Elfde Jèske voor John Sars

 

Elfde Jèske voor John Sars
Hannusclub kiest voor ondernemende Drager

Veertien voorgangers heeft ondernemer John Sars wanneer hij het Jèske om de schouders krijgt bij de jaarlijkse inauguratie van de Hannusclub. Deze groep, die aanvankelijk bestond uit tien mannen, besloot veertien jaar geleden om elk jaar een Elfde Jèske toe te kennen aan een persoon die in Rosmalen op maatschappelijk of cultureel terrein van betekenis is. En iets met Carnaval heeft.

De link met Carnaval ligt voor de hand omdat de Hannusclub elk jaar op Carnavalszaterdag de Intocht Plus organiseert waarbij Prins Carnaval wordt ingehaald en waarbij de mooie Kinderoptocht een belangrijk element is.
De Driesprong is daarbij het kloppend hart waar voor jong en oud een mooi en onderhoudend programma wordt geboden.
De drager van het Elfde Jèske staat de organisatoren tijdens de voorbereidingen en op de dag zelf met raad en daad bij.
Dit jaar is dat dus John Sars die de Drager van het vijftiende Jèske wordt en daarmee tot het illustere gezelschap van Dragers toetreedt.

John: “Ik was nogal verrast toen mij werd gevraagd of ik interesse had in het Elfde Jèske. Toen ik zag wie mij allemaal waren voorgegaan, hoefde ik niet lang na te denken en zei volmondig ja. Het sluit mooi aan bij mijn activiteiten die ik als voorzitter van het Centrum Management Rosmalen onderneem. Daar span ik me in om het centrum voor Rosmalen goed op de kaart te zetten. De Hannusclub is onderdeel van de Rosmalense samenleving en draagt bij aan de gezelligheid en leefbaarheid van Rosmalen. Dat spreekt mij aan. Ik voelde me vereerd met het verzoek. Ik kende het bestaan van het Jèske en weet ook wie het eerder hebben gekregen. Voor mij was het een grote verrassing dat ik voor dit jaar ben uitverkoren. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken.”

John Sars is directeur eigenaar van de onderneming Johnson Petfoods waarmee hij internationaal aan de weg timmert. In 2015 werd hij door het Rosmalens Ondernemers Contact uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar. Voor de derde keer op rij krijgt hij de Gazelle Award van het Financieel Dagblad voor zijn klassering bij de snelst groeiende ondernemingen. In het voorjaar werd Sars benoemd tot voorzitter van het Centrum Management Rosmalen en in mei trad hij toe tot de Ledenraad van de Rabobank.

Elfde Jèske voor John Sars
Foto: John Sars is er trots op dat hij het Elfde Jèske van de Hannusclub krijgt.

Rogier Stollenwerck toegevoegd notaris

 

Hoffspoor Notarissen krijgt eerste ‘toegevoegd’ notaris

Op woensdag 11 oktober a.s wordt Rogier Stollenwerck door de Rechtbank in Den Bosch beëdigd als toegevoegd notaris bij Hoffspoor Notarissen in Rosmalen. Rogier Stollenwerck (40) is al ruim vijfenhalf jaar aan het kantoor verbonden als kandidaat-notaris. Dat kantoor wordt geleid door de notarissen Pieter Heeringa en Yvonne Cox-Vleeshouwers.

Rogier Stollenwerck heeft zich met name gespecialiseerd op het gebied van het onroerend goed, dat was ook bij zijn vorige werkgever in Amsterdam al zijn specialisme. Een toegevoegd notaris heeft alle bevoegdheden die een notaris heeft en is in dienst van een door de Koning benoemde notaris. In zijn geval werkt hij na 11 oktober a.s. als toegevoegd notaris binnen de bevoegdheid van Pieter Heeringa, binnen zijn protocol, zoals dat officieel heet.

Om notaris te worden is een lange weg te gaan.
Daar gaat een stevige universitaire studie aan vooraf die moet worden aangevuld met een driejarige beroepsopleiding en jarenlange praktijkervaring. Stollenwerck woont met zijn vriendin en twee kleine kinderen sinds januari in De Groote Wielen in Rosmalen.

Op woensdag 11 oktober a.s wordt Rogier Stollenwerck door de Rechtbank in Den Bosch beëdigd als toegevoegd notaris bij Hoffspoor Notarissen in Rosmalen.

Nieuwe burgemeester Jack Mikkers te gast bij RVC

 

Nieuwe burgemeester Jack Mikkers te gast / bekendmaking (jeugd)vrijwilliger van het Jaar

Najaarsbijeenkomst RVC en Sport Alliantie:
in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op donderdag 2 november houden het RVC (Rosmalens Verenigingen Contact) en de Sport Alliantie Rosmalen, Nuland en Vinkel een gezamenlijke najaarsbijeenkomst. In een gemêleerd avondprogramma worden speciaal voor verenigingen en stichtingen uit Rosmalen, Nuland en Vinkel verschillende actuele zaken aan de orde gesteld, die voor hen alle van belang zijn. Er is deze avond één overlappend thema: uw vereniging / organisatie en de politiek!

Besturen van sport- en culturele verenigingen, wijkraden, overheid en Rosmalense ondernemers worden van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats in het nieuwe SJV gebouw, Mimosastraat 1 in Rosmalen en vangt aan om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Sport en cultuur zijn belangrijke pijlers in onze gemeente. Dus ook in Rosmalen, Nuland en Vinkel. Het bloeiende verenigingsleven staat voor grote uitdagingen. Inzet en betrokkenheid zijn geen vanzelfsprekendheid meer, en kennisdeling wordt steeds belangrijker. Het RVC en de Sport Alliantie beogen een verdere maatschappelijke verbinding. Met deze najaarsbijeenkomst zorgen wij voor de halfjaarlijkse samenkomst en de verdieping, maar willen wij ook meningen horen. Voor gezelligheid en netwerken wordt automatisch gezorgd.

Nieuwe burgemeester en sportwetenschapper te gast
Op 2 november zijn er twee bijzondere gasten. Prof. Dr. Steven Vos is o.a. lector ‘Move te Be’ bij Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Hij houdt zich bezig met slimme oplossingen om verantwoord en duurzaam te bewegen. Hij laat deze avond zien hoe kinderen geïnspireerd worden door het bewegingsonderwijs, maar ook hoe senioren plezier in sport en bewegen (opnieuw) kunnen ontdekken. De tweede gast van deze avond is de nieuwe burgemeester van de gemeente ’s-Hertogenbosch, Jack Mikkers. Hij zal worden geïnterviewd en natuurlijk maakt u persoonlijk kennis met hem.

Wat zijn uw politieke wensen voor uw vereniging?
Een groot deel van de avond wordt besteed aan de wensen die uw vereniging of stichting heeft voor de lokale politieke partijen. Nog een paar maanden te gaan voordat de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2018) worden gehouden, en deze avond biedt de kans om de politici van ’s-Hertogenbosch de wensenlijstjes bekend te maken. Welke thema’s spelen er bij uw stichting of vereniging, welke uitdagingen gaat u fysiek, organisatorisch en financieel tegemoet en kan de politiek u een handje helpen? Hoe staat het met uw accommodatie, de financiën, de organisatie en de noodzakelijke vrijwilligers? Uw en onze vragen gaan we de politiek voorleggen, waarbij we natuurlijk kijken naar onderwerpen als de groei van de Groote Wielen, het langer thuis blijven wonen en die invloed op eenzaamheid, leefstijl en de relatie jong en oud. Kortom, we gaan met de politiek in gesprek over uw ambitieniveau en daarvoor kunt u nu al uw vragen aanleveren. Mogelijk kan de gemeentelijke begroting u een handvat geven https://s-hertogenbosch.begroting-2018.nl/
Wilt u ook de politieke programma beïnvloeden, zorg dan dat RVC en Sportalliantie weten wat u wenst en mail uw vragen naar info@rvcrosmalen.nl. Wij vragen u dit vóór 23 oktober te doen.

De avond – die ongeveer tot 22.00 uur duurt - staat onder leiding van het RVC en de Sport Alliantie en voor alle onderwerpen geldt dat het interactief is, dus iedereen mag meepraten. Het is wel belangrijk dat u zich aanmeldt. U kunt mailen naar info@rvcrosmalen.nl of info@sportalliantierosmalen.nl. Ook media zijn van harte welkom.

Nieuwe burgemeester Jack Mikkers

Carnavalsseizoen 2017-2018

 

Heeft u een idee voor het Carnavalsseizoen 2017-2018?

Heeft u een leuk idee voor een activiteit tijdens carnaval in Zandhazendurp dan horen wij van de Club van 111 dat graag. Ideeën kosten uiteraard geld en wij als club van 111 willen u daarmee graag ondersteunen om zo samen Zandhazendurpse Carnaval gezellig te maken.

Clubkes, verenigingen en overige groepen die organisatorisch actief zijn binnen dit Zandhazendurps carnaval kunnen voor een financiële bijdrage in aanmerking komen. Indien uw clubke of vereniging hiervoor in aanmerking wil komen kunt u mailen naar clubvan111@zandhazendurp.nl en wij sturen u het aanvraagformulier toe.

U kunt het aanvraagformulier ook downloaden via www.zandhazendurp.nl. De aanvragen dienen uiterlijk 15 oktober 2017 in ons bezit te zijn.U dient uw aanvraag ook zelf te komen verantwoorden in de ledenvergadering die gehouden zal worden op donderdag 16 november 2017 in Partcentrum De Kentering te Rosmalen!

Wat is de club van 111?

De club van 111 van Zandhazendurp is een sponsorclub van mensen die het Rosmalens carnaval een warm hart toedragen.
De Club van 111 financiert mede activiteiten binnen het Zandhazendurps carnaval. Zo leveren zij o.a. een financiële bijdrage aan de grote optocht, het senioren carnaval en de kinderfeesten. De leden van de club van 111 die uit alle lagen van de bevolking komen hebben het behoud van het Rosmalens carnaval met elkaar gemeen.

Vind u ook dat Carnavl in Zandhazendurp moet bruisen help met ondersteuning. Hoe meer leden, hoe meer mogelijk.
Voor € 25,00 per jaar ondersteunt u het Zandhazendurps carnaval als lid van de Club van 111.

Interesse?
Meld u aan via clubvan111@zandhazendurp.nl en steun samen met ons het Zandhazendurps carnaval.