Wie wordt Rosmalens (jeugd)vrijwilliger van 2017?

 

Uitreiking tijdens thema-avond RVC en Sportalliantie op 2 november a.s.

Wie wordt Rosmalens (jeugd)vrijwilliger van 2017?
Het is inmiddels traditie in Rosmalen: de gekozen vrijwilliger en jeugdvrijwilliger van het jaar! Niet alleen verenigingen of stichtingen mogen een nominatie doen, ook iedereen die een ander zou willen voordragen voor deze eretitel kan vanaf nu een mail sturen. Belangrijk is wel dat de persoon die wordt voorgedragen in Rosmalen woont, of zich inzet voor Rosmalen.

Aanmelden kandidaten Hannus d’n Heiboer Trofee 2018

 

De Hannus d,n Heiboer Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich vrijwillig inzet voor Rosmalen in het algemeen of het Zandhazendurps carnaval in het bijzonder. Het was Prins Hannus d’n Urste ( Jan van Hassel ) die de Hannus d’n Heiboer Trofee in het leven riep en deze tijdens de carnavalszaterdag in 1991 voor de eerste keer uitreikte.

Rosmalla bier als postzegel

 

Om cultuur, historie en ook sport onder de aandacht te brengen. Geeft Rob Hoogeboom elk jaar zijn Persoonlijke Postzegel uit. In de afgelopen jaren o.a. voor Taekwondo Rosmalen, Liniebier 1629 en de standerd molen in Rosmalen. In 2017 is het Rosmalla bier vereeuwigd als postzegel, wederom in een beperkte oplage. Het versturen van brieven en prentbriefkaarten neemt de laatste jaren wel af. Als op een dergelijk poststuk een bijzondere postzegel zit krijgt het toch een ander waarde en waardering.

Jeugdhofkapel de Zandhazen zoekt dringend nieuw muzikaal talent

 

Jeugdhofkapel de Zandhazen is een onderdeel van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval. De jongens en meiden van de jeugdhofkapel vieren samen met de Jeugdraad van XI en de dansmariekes hun carnaval. Ze maken er met z’n allen ieder jaar een geweldig feestje van in Zandhazendurp (Rosmalen). Momenteel zijn ze op zoek naar nieuwe leden om de muzikale bezetting uit te breiden.

Royalz Pets & Co 1 jaar open

 

ROSMALEN - Vrijdag 9 juni bestaat dierenspeciaalzaak Royalz Pets & Co 1 jaar. Als eerste wil eigenaar Roy zijn klanten hartelijk bedanken voor een succesvol jaar. Zij zijn de basis van het bestaan van de winkel. Roy vertelt : "Mensen willen het beste voor hun huisdier. Daar zijn goede producten en persoonlijk advies voor nodig. Dat bieden wij." Het assortiment is ruim en onderscheidend voor hond en kat, maar ook voor knaagdieren, vogels en vissen. Er is een speciale dieetlijn van Prins, vers vlees voor de hond en verder is Roy druk bezig zijn kennis te verbreden en zich aan het verdiepen in homeopathie en voedingssupplementen. Dat wordt gewaardeerd.

Iedereen is van harte welkom

 

Frans van Oijen; “Iedereen is van harte welkom”
Café Party Centrum de Kentering Rosmalen: 53 jaar gastvrijheid!

ROSMALEN - Wie is er niet opgegroeid met De Kentering? De Kentering in Rosmalen staat voor al meer dan 53 jaar gastvrijheid. Vele gasten hebben in de afgelopen 53 jaar De Kentering weten te vinden voor hun jubileum, huwelijksfeest of bijeenkomsten.

Frans van Oijen is sinds september 2016 de nieuwe eigenaar van de Kentering. Van Oijen heeft ruime ervaring in de horeca en de beveiliging, hij heeft zeker tien jaar de beveiliging van de Kentering verzorgd. Deze capaciteiten, zijn ondernemerslust én een gemotiveerd en professioneel team van gastheren en gastvrouwen maken de Kentering een plek waar het goed vertoeven is.