Foto's

Film/documentaire over landgoed Coudewater

Datum: 22-05-2018
Locatie: Kleine filmzaal van Perron-3

Op dinsdagavond 22 mei a.s. vertoont Heemkundekring Rosmalen opnieuw een filmavond in de kleine filmzaal van Perron 3. Dit keer staat een film/documentaire over landgoed Coudewater centraal. De makers van deze film, Peter van Hoek en Piet Korsten, zijn beiden lid van de Heemkundekring.

De beelden van de film over landgoed Coudewater hebben vooral betrekking op de ontwikkeling van het landgoed vanaf 1434 tot heden. Met behulp van foto’s, film- en droneopnames wordt in ongeveer 40 minuten een prachtig, overzichtelijk beeld gegeven van die ontwikkeling, waarbij het laatste stuk van de film is gewijd aan het Psychiatrisch ziekenhuis Coudewater.

Voor een korte impressie zie: https://youtu.be/5JjIEJc9h-Y
Tevens wordt een film vertoond over Peerke Smulders, gemaakt door Peter Hendriks. Dit is een andere productie dan welke eerder vertoond werd in de grote zaal van Perron 3. De film geeft in 18 minuten een korte inkijk in het leven van Peer Smulders uit Maliskamp die vorig jaar op 97-jarige leeftijd door een ongeval is overleden. De maker van deze film kreeg het vertrouwen van Peer en maakte een schitterende film waarin Peer spontaan zijn verhaal vertelt. Een mooie film over een markante man.

Aanvang: 20.15 uur
Entree: Voor leden van de heemkundekring : 2 euro

Voor overige belangstellenden: 5 euro
Kaarten af te halen tussen 19.00 u -20.00u in de Heemkamer op 7-14 of 21 mei.
Adres Hoff van Hollantlaan, ingang B 1e verdieping kamer 1R

Heemkundekring Rosmalen


www.heemkundekringrosmalen.nl