Foto's

Triathlon Rosmalen

Datum: 17-06-2018
Locatie: Rosmalen

Triathlon Rosmalen keert na 17 jaar terug!

Na bijna twintig jaar keert Triathlon Rosmalen terug op de kalender van de Neder- landse Triathlon Bond. Komend jaar vindt het sportevenement weer plaats in Ros- malen. Dit gebeurt op 17 juni 2018, op Vaderdag. Tussen 1984 en 2000 werd in het centrum van de toenmalige gemeente Rosmalen een triathlon georganiseerd. De verhalen over dit geweldige evenement doen nog steeds de ronde. Jaarlijks was het een drukte van belang met talloze deelnemers en bezoekers. Het evenement genoot landelijke bekendheid. Kortom: een triathlon voor iedereen!

Parcours
Het sportevenement gaat plaatsvinden in de wijk De Groote Wielen. De verschil- lende onderdelen (zwemmen, fietsen, lopen) worden uitgevoerd in en rondom De Groote Wielenplas. Het start- en finishgebied, aan de parkeerplaats bij de Delta- laan, is voor iedereen lopend bereikbaar.

Inschrijven
In tegenstelling tot eerdere edities kunnen deze keer 500 deelnemers meedoen aan dit sportevenement. Vanaf 1 januari 2018 kan online worden ingeschreven via www.triathlonrosmalen.nl voor een kwart of achtste triathlon. Op de site worden regelmatig nieuwtjes geplaatst over dit evenement.

Trio-teams
Triathlon Rosmalen biedt niet alleen plaats aan individuele deelnemers, maar ook aan trio-teams. Dit houdt in dat leden van de teams ieder een triathlon-onderdeel voor hun rekening nemen. Bedrijven, instellingen of vrienden en families worden uitgedaagd en uitgenodigd zich in te schrijven als dames, heren of gemengd trio.

Organisatie
Hans de Wit, Norbert van der Plas en Paul Hazenberg vormen het organisatiebe- stuur, dat wordt ondersteund door verschillende commissies. Met name Hazenberg en De Wit zijn bekenden in Rosmalen. Hazenberg is de man achter het jaarlijkse Hippe Happen Festival, een foodtruckfestival dat goed is voor duizenden bezoe- kers. De Wit is momenteel voorzitter van Loopgroep Rosmalen en Van der Plas ac- tief als triathleet en nauw betrokken bij Triathlonvereniging Rosmalen-Den Dungen- Gestel (TVRDG).

Meer informatie
Alle betrokkenen worden op de hoogte gehouden via www.triathlonrosmalen.nl.
Facebook: www.facebook.com/TriathlonRosmalen